Het solidariteitsdiner: “Na bijna twee jaar gaat het nu eindelijk gebeuren!”

Een solidariteitsdiner als ode aan de veerkracht en verbondenheid van mensen in tijden van crisis. Dat was het idee dat al snel na de uitbraak van COVID-19 in 2020 bij ons ontstond. Bijna twee jaar later, op 9 april 2022 is het eindelijk zover. Met een bijzondere rol voor de Zwolse internationale kunstenaar Ronald A. Westerhuis.

Bijna twee jaar corona:

De coronacrisis heeft bijna iedereen geraakt, op allerlei verschillende manieren: medisch, psychisch, financieel, sociaal, maatschappelijk. We hebben allemaal ervaren hoe belangrijk het is om elkaar in tijden van crisis te ondersteunen en niet uit het oog te verliezen. Zo kwamen wij al snel na het begin van de pandemie op het idee voor een solidariteitsdiner. Ons initiatief werd door velen met enthousiasme omarmd. Twee keer hebben we het diner door de coronamaatregelen moeten uitstellen. Maar nu lijken alle seinen op groen te staan. We zijn blij dat het diner bijna twee jaar later dan gedacht toch kan plaatsvinden.

 

Sculptuur voor zorgmedewerkers:

Het eenmalige pop-uprestaurant vindt plaats in de studio van de Zwolse internationale kunstenaar Ronald A. Westerhuis (o.a. bekend van het Nationaal Monument MH17) aan de Willemsvaart.

Tijdens het diner zal Peter Snijders, burgemeester van Zwolle, een door Ronald A. Westerhuis gemaakte sculptuur overhandigen aan een vertegenwoordiger van de zorg in Zwolle, als tastbaar en blijvend symbool van dank aan zorgmedewerkers. Als medewerkers van Stern Catering & Partyservice hebben we in samenwerking met Lionsclub Zwollerkerspel in 2020 met succes een borrelbox-actie opgezet om hiervoor geld in te zamelen. Ronald A. Westerhuis verdubbelde de totale opbrengst van de verkoop, aangevuld met donaties.

 

Lokale ondernemers:

Samen met ons fantastische team van medewerkers voorzien we de gasten op 9 april van een heerlijk vijfgangendiner. Daarbij maken we zoveel mogelijk gebruik van de producten van lokale ondernemers.

 

Kaarten:

Heeft u nog niet gereserveerd? Er zijn nog enkele kaarten voor het solidariteitsdiner verkrijgbaar via www.stern.myonline.store. 

Stern Catering food diner en amuse corona fotograaf Mariëlle Lubbers
Stern Catering borrel dank zorg kunst